De 3 løvene

photo-1616994530079-54402fdfd935

Det var en gang 3 løver, den ene het Frykt, den andre Sinne og den tredje Tristhet. De var voktere av en elefant som het Hjertet. Det var nesehornet som het Hjerne som var sjefen til de 3 løvene og ga de ordre.

De 3 løvene var opplært til å reagere på en spesiell måte når noe skjedde rundt elefanten. Elefanten Hjertet var godt beskyttet og trengte ikke kjenne på noe, fordi det visste at de 3 løvene ville stille opp hver gang noe eller noen nærmet seg. Nesehornet hadde full kontroll og tillot ikke at Hjertet selv skulle ta over kontrollen. Så hver gang noe skjedde så kom Frykt, Sinne eller Tristhet til sin rett. Elefanten var fornærmet på de 3 løvene, og ville ikke ha noe med de å gjøre, og lukket seg mer og mer inn i seg selv.

Elefanten Hjertet kjente etterhvert på at det var kjedelig å være så beskyttet hele tiden, det ønsket virkelig å ta sin plass. Fordi Hjertet visste innerst inne at det hadde en stor kraft i seg, men hadde latt seg underkue av de 3 løvene så lenge nå at det var blitt en vane. Nesehornet Hjernen gikk på autopiloten og visste ikke om annet enn å jage de 3 løvene en etter en hver gang noe skjedde. 

En dag ble Hjertet veldig syk og verken nesehornet eller løvene visste hva de kunne gjøre for det. Hver gang de stilte opp ble Hjertet bare svakere og svakere. Frykt, Sinne og Tristhet fikk ikke tilgang til Hjertet lengre, det var kommet en ny vokter, en stor og prektig løve som het Likegyldighet.

Plutselig en dag fikk nesehornet en idé! Det viste seg at nesehornet Hjernen hadde vært på besøk hos ugla Pinealkjertel - Engel og fått noen tips, den hadde begynt med mindfulness og meditasjon.

En dag henvendte hjernen seg til løven Likegyldighet og spurte om det var mulig å få snakke litt med Elefanten Hjertet? Likegyldighet var så likegyldig at det brydde ikke den løven, nei!

Hjernen var veldig ivrig og sprang frem til Hjertet og fortalte om den nye vennen ugla og innsiktene den hadde fått. Elefanten Hjertet gløttet litt på det ene øyet og kjente at det stakk litt i rota.

"Jeg vet hva som trengs for at du skal bli frisk igjen" sa Hjernen. "Gjennom ugla traff jeg hesten og jeg lyttet til min nye venn hesten som heter Kroppen. Kroppen sa at vi må bli venn med de 3 løvene og at du og jeg må samarbeide om det, vi må jobbe på lag"!  Elefanten svarte:"hvis det kan få meg bort fra Likegyldigheten er jeg villig til å prøve"!

Det viste seg at når nesehornet lyttet til hesten og begynte å samarbeide med elefanten, så kunne de sammen bli venner med de 3 løvene. Den fjerde og store løven Likegyldighet brydde seg ikke og bare gikk sin vei, "dere får ordne opp i dette selv, jeg er helt likegyldig!"

De 3 løvene fant Glede på veien, en harepus, og så ble de alle sluppet inn i varmen sammen med Elefanten og Nesehornet. 

Så kunne Frykt, Sinne, Glede, Pinealkjertel-Engel, Kroppen, Hjernen og Hjertet leve lykkelig i alle sine dager, i harmoni og flyt 🦁🦁🦁🐇🪽🧍🏻🦏🦐🐘

Alle så på hverandre på en ny måte, med respekt og anerkjennelse. Alle fikk være seg selv, uten at de trengte å kontrollere en av de andre. Alle fikk slippe til å ta sin plass når de hadde behov for det.

Med tiden sluttet det flere løver seg til dem, både Skam, Irritasjon, Interesse, Skyld, Forakt, Avsky, Sjalusi og Misunnelse. Til og med Likegyldihet ble tatt inn i varmen 🩷🩷🩷

🦁🦁🦁

Hva kjente du på etter å ha lest denne historien? Del gjerne under 🙏

Her er en fin artikkel om følelser:

https://utforsksinnet.no/5-ting-tenke-pa-frigjore-folelsene-dine/

Reisen mot selvaksept
Ren lever - ren sjel

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for å komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling

Følg meg på andre kanaler

Jeg er med i fellesskap der jeg deler fra min reise i livet.

Min indre og ytre reise

Jeg blogger også på Iisacom.no Klikk på bildet for å komme dit.