Grunnlaget for indre styrke og jordforbindelse

photo-1584004185804-9ab9f97cb8ab

Hvordan har du det i dag? Føler du at du har sterk selvfølelse og kan slappe av? Føler du deg jordet og stabil med god jordforbindelse? Føler du deg trygg, tålmodig og generøs? Er du nærværende, fornøyd og har tillit? Føler du deg hjemme i deg selv og liker kroppen din? - Da har du balanse i ditt rotchakra. 

Har du lyst å lære litt om rotchakra i dag kan du lese videre 😊 Nederst deler jeg en video med en god øvelse og tips om eterisk olje. Vil du kun ha det, hopper du bare direkte dit👍 Jeg har full forståelse for at alle ikke er klar for å lese så dypt om et tema alltid 😁 

Litt om meg og rotchakra:

Selv har jeg hatt stor ubalanse i rotchakra, og det fikk manifestere seg i den fysiske kroppen. Jeg fikk 3 store prolapser nederst i korsryggen, og etter at jeg begynte å gå min spirituelle vei, lærte jeg at dette er midt i rotchakra regionen🧐  Jeg kjenner meg godt igjen i flere de følelsene og tilstandene som står lengre ned. I dag er jeg mye mer balansert, men jeg har en svakhet der som jeg har laget til min styrke, og jeg fortsetter å balansere rotchakraet mitt. Rotchakra er det første chakra vi trenger å starte med når vi er ute av balanse for det er her det handler om hvem jeg er, og det den forankringen vi trenger å ha i bunn. 

Alle chakra henger sammen så det vil forplante seg videre i energisystemet, men å gjøre yoga for de nedre chakra er essensielt for å oppnå total balanse opp gjennom resten av systemet.

Rotchakra er en del av et større system som kalles chakrasystemet (også kalt energisystemet)

Chakrasystemet vår er ikke synlig fordi det er en del av energikroppen vår, og er koblet til både det fysiske og ikke - fysiske. 

Det er helt normalt å være litt i ubalanse i energisystemet vårt, og det er derfor det er så fint med øvelser som hjelper oss i å tilnærme oss balansen. Da kan vi forhindre at ubalansen varer så lenge og blir så stor at vi blir syke i den fysiske kroppen. Når vi er vant til å gjøre yoga og pusteøvelser jevnlig, er det så mye lettere for oss å gjenvinne balansen etter sykdom og komme i gang igjen.

I det første chakra som er rotchakra sitter vår fysiske trygghet og overlevelse. Stedet er i bekkenbunnen og foran anus, dette chakra roterer nedover, så derfor er det koblet til gravitasjonen og er ankeret vårt. Her sitter det som usynlige energipunkter der mange energibaner møtes.

Vi ankrer oss via halebenet, bena og føttene.

Dette chakraet er påvirket av det som skjedde med oss våre 3 første år i livet og hvordan vår relasjon til vår mamma har vært og er.

Det er koblet til binyrene, så ved stress blir de påvirket, derfor er det så viktig å jorde oss for å håndere stresset bedre slik at binyrene ikke skiller ut masse stresshormoner. Stresshormonene er gode å ha når det virkelig gjelder og vi er i reell fare, men ellers og over lengre tid gjør de oss syke! Det er det som skjer når vi ikke håndterer stress, vi sliter oss ut med å aldri klare å hente oss inn igjen, slik at stresshormonene får flyte fritt i blodet vårt. 

Binyrene er en endokrin kjertel som påvirker kroppens stoffskifte, seksualdriften hos kvinner, hjertets rytme og stressmestring.

Når rotchakra er underaktivt eller overaktivt så kan vi kjenne på mange følelser og tilstander:

 • Skyld
 • Uro
 • Dårlig selvfølelse
 • Rastløshet
 • Svak helse
 • Spiseforstyrrelser
 • Programmeringer om å ikke være bra nok
 • Overdreven interesse for det materialistiske
 • En følelse av å ikke høre til
 • Lav stressterskel

Mange fysiske tilstander har rotårsak i et ubalansert rotchakra som har vart over lengre tid og fått manifestert seg i kroppen, som:

 • Kroniske plager i korsryggen
 • Isjias
 • Åreknuter
 • Fedme
 • Forstoppelse
 • Endetarmskreft
 • Hemoroider
 • Depresjon
 • Prostataproblemer
 • Utbrenthet

Kan du kjenne deg igjen i noe av dette?

I videoen under får du en god øvelse for å balansere rotchakra og tips om bruk av eterisk olje:

Lenke til youtube:

Yoga er ikke ment å brukes i stedet for annen viktig medisin, men som et supplement. Fordi det er mye vi kan gjøre selv for å støtte og hjelpe oss selv. En jevnlig yoga praksis kan gjøre mye!

Del gjerne hvordan det var for deg eller spør om du lurer på noe under her🤗
Yoga for å styrke energistrømmen
Reisen mot selvaksept

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for å komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling

Følg meg på andre kanaler

Jeg er med i fellesskap der jeg deler fra min reise i livet.

Min indre og ytre reise

Jeg blogger også på Iisacom.no Klikk på bildet for å komme dit.