Yoga retreat - et sted for tilbaketrekning, velvære og fordypning.

Spania17

Jeg elsker å delta på yoga retreat, de jeg har deltatt på har jeg gode minner og erfaringer fra. De jeg var med på gikk over 1 uke. Tidligere har jeg vært med å  arrangere 2 retreater selv. 

Her er litt generelt om hva en yoga retreat handler om:

"En yoga retreat er en form for tilbaketrekning eller tilflukt der deltakerne kan fordype seg i yogapraksis, meditasjon og generell velvære. Det er vanligvis et program som strekker seg over flere dager eller uker og holdes på et rolig og naturskjønt sted, langt borte fra byens stress og travle livsstil.

På en yoga retreat tilbys deltakerne en strukturert timeplan som inkluderer yogaøkter, meditasjonssesjoner, pusteøvelser og ofte også workshops eller foredrag om yogaens filosofi og livsstil. Retreats kan være ledet av erfarne yogalærere eller mestere innen en bestemt yogatradisjon. Deltakerne får muligheten til å fordype seg i sin egen yogapraksis og forbedre teknikkene sine gjennom veiledning og veiledning fra instruktørene.

Yoga retreats har vanligvis et helhetlig fokus, og de kan tilby andre aktiviteter som spa-behandlinger, sunn vegetarisk eller vegansk mat, turer i naturen, tid til refleksjon og avkobling. Målet med et yoga retreat er å skape en atmosfære av indre ro, fysisk styrke og mental klarhet, slik at deltakerne kan oppnå en dypere forbindelse med seg selv og finne balanse i livet.

Mange mennesker velger å delta på yoga retreats for å unnslippe dagliglivets stress, gjenopprette energinivået, lære nye yoga- og meditasjonsteknikker, eller rett og slett for å tilbringe tid i en rolig og støttende atmosfære. Retreats kan være åpne for alle nivåer, fra nybegynnere til erfarne utøvere, slik at alle kan dra nytte av opplevelsen uavhengig av tidligere erfaring med yoga."

Over er noen bilder fra jeg var på retreat i Spania i 2017. Jeg drømmer om å ha en slik yogadome!

I juni 2023 vil jeg arrangere min 3 yoga retreat, denne går over 4 dager på Tjeldøya i Sør Troms. Det gleder jeg meg til og jeg har det klart i mitt hode hvordan det skal bli, ja hovedplanen er klar. Likevel har jeg det veldig åpent. For meg er det viktig at oppholdet skal bli så nyttig som mulig for deltakerne, og derfor kan jeg justere litt på det som skjer på retreaten ut fra hvordan jeg opplever energien til gruppa som deltar. 

Vi har samtidig struktur og en ramme vi holder oss innenfor, men hvordan jeg leder retreaten er synkronisert med den kollektive energien mellom oss som er med. Jeg synes det er en veldig vakker måte å gjøre det på. Jeg vil at alle skal føle seg inkludert og være seg selv. Denne retreaten vil handle om nettopp det å lytte innover til sin egen indre sannhet, og komme litt nærmere hvor egne grenser går. Det å sette ord på det er det også mulighet for, og jeg vil oppfordre til det. 

En yoga retreat er mer enn det å lære om en yogaform og/eller fordype seg i den. Det er helheten. Det er å være sosial, samtidig som vi kan sette grenser for oss selv og trekke oss tilbake, øve oss på det. Kjenne på hva egne behov er, lytte til det og gjøre det som er best for oss selv i øyeblikket. Det er en mulighet til å være borte fra de vanlige omgivelsene og i en egen boble på en måte, sammen med andre, som er der for det samme formålet.

Jeg arrangerer yogaretreat på Tjeldøya slott i år, dette var tidligere rådhuset i Tjeldsund kommune, men er nå omforvandlet til et senter. Per i dag bor 2 personer der og driver stedet. Turid Kjellevand er en av de som bor fast på stedet, og hun vil være kokk for oss, og i kjærlighet disker hun opp med de nydeligste vegetariske retter. Hun er også supergod på å lage en god atmosfære rundt måltidene, og er veldig opptatt av det estetiske. Jeg liker å kalle henne Norges og nåtidens svar på Babette. Har du hørt om Babette? Jeg deler litt historie bak henne her:

"Babettes gjestebud er lagt til en historisk sammenheng, i dette tilfelle begynnelsen av 1870-årene. Fortellingen utspiller seg i en nordnorsk bygd (Berlevåg), hvor en fransk kvinne har søkt tilflukt etter oppstanden i ParisPariserkommunen.


Kvinnen heter Babette og fortellingen handler om hennes skjebne og om lokalmiljøet. Babette har tidligere vært en høyt skattet gourmetkokk, men i det lille samfunnet kjenner ingen hennes historie og hun forsørger seg som husholderske for et par eldre søstre. Etter en årrekke skjer det mirakuløse at hun vinner 10.000 francs på en gammel lotteriseddel. Samtidig med dette nærmer 100-års-minnedagen for den avdøde prosten seg. Babette bestemmer seg for å tilrettelegge en utsøkt middag på minnedagen, som hun håper vil inngi gjestene respekt.


Men middagsgjestene er hovedsakelig nordnorske bønder som hverken har tradisjon eller religiøs aksept for kulinariske utfoldelser. Etter en andaktsfull start som nærmest har karakter av en symbolsk nattverd, åpner de kulinariske nytelsene for en ny form for aksept og innbyrdes innsikt. Tidligere uvennskap løses opp; forståelse, lykke og forløsning brer seg i kraft av de himmelske kulinariske nytelsene."


Under yogaretreaten gjør vi mediyoga hver morgen, i tillegg, blir det små økter med undervisning, pust, meditasjon, avspenning og gongbad, fordelt utover de 4 dagene. Det er mye egentid slik at de som deltar kan kjenne innover og gjøre det de føler for mellom øktene. Det er veldig individuelt, og kan være alt fra å trekke seg tilbake til rommet og reflektere, skrive, gå tur, sitte i yacuzzi, ha samtaler med andre osv. 

Denne retreaten er rett og slett for deg, det er din tid for deg, du investerer i et dypdykk i deg selv, og tar med deg erfaringene og lærdommen hjem igjen. Du tar med deg det som er nyttig for deg. I retreaten får du også muligheten til å utfordre deg på områder du ønsker å utfordre deg.

Jeg har bestilt nye myke ull yogamatter, puter og pledd, som ligger klar og venter på deg💚 Rommet vi møtes i er stort, lyst og har en herlig energi (synes jeg)🥰. Det er et rom du kan føle deg velkommen til og komme som du er til. Jeg gleder meg til å dra ned til Tjeldøya i forkant av retreaten og ordne til her. Det er en del av retreaten for meg, jeg legger hele min energi og kjærlighet i det✨ Slik at det skal være klart til at akkurat du som velger å komme hit kjenner på at du er velkommen og ønsket. 

Gleder meg til å spille på denne gongen for deg🙏 Symbolet i midten er "livets blomst"🌼  Jeg bruker også andre instrumenter i gongbad, og stemmen min om jeg føler meg inspirert til det i øyeblikket.

Tjeldøya har vakker natur med både skog, fjell, hav og strender. Jeg ønsker å invitere til stillevandring i løpet av retreaten hvor vi bare tar inn lyden av natur og stillhet, sammen. Det er bare å glede seg. I Spania var vi stille sammen i 3 dager faktisk, og det var en magisk opplevelse. Når vi er i naturen og sammen i stillhet, får vi en annen opplevelse av det rundt oss, uten forstyrrelser av ord. Vi kan merke energien istedet 🩷


Jeg ønsker deg varmt velkommen på retreat med meg i juni. Klikk på knappen under for mer informasjon og påmelding👇

Yogaretreat info & påmelding

Hilsen Hanne

Lev lettere med manifestering
Mantra - vibrasjonen av ordet

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for å komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling

Følg meg på andre kanaler

Jeg er med i fellesskap der jeg deler fra min reise i livet.

Min indre og ytre reise

Jeg blogger også på Iisacom.no Klikk på bildet for å komme dit.