Tillit - gi slipp på kontrollen!

Tillit

Denne uka har jeg fokus på tillit!

Tillit er viktig og noe de fleste av oss glemmer å ha. Vi streber hele tiden etter å tenke oss til løsningene, men hva om vi kunne gi slipp og la noe større enn oss selv ordne opp. 

Misforstå meg rett; jeg mener ikke at vi skal bare lene oss tilbake og forvente at alt lander i fanget på oss. Vi er faktisk nødt til å gjøre en handling. Det jeg ønsker å formidle er at vi kan forvente at det vi ønsker skal skje vil skje når tiden er inne, og at det er uendelig mange muligheter det kan skje på. Samtidig fortsetter du å gå i den retningen du kjenner er best for deg akkurat nå.

Tro er full tillit til det en håper på; overbevisning om det en ikke ser.

Det er dette jeg har gjort i mange år nå! Der jeg er i dag så jeg for meg at jeg skulle være tidligere i en eller annen form. Det har tatt tid å komme hit, men jeg har fortsatt å gå veien gjennom utfordringene, tatt nye valg, gått nye veier. Drømmer har endret seg på veien, nye har blitt til, men jeg har hele tiden visst at jeg går i riktig vei fordi jeg har lyttet til hjertet og veiledningen. 

Hva er veiledning?

Det er en trang inni deg til å gjøre noe spesielt som du kjenner kommer fra sannhet, ikke bare et gammelt trossmønster du er lært opp til å følge. Din sanne vei. Dette er en del av selvutviklingen.

Jeg lot meg inspirere av Michael Mirdad nylig, som forklarer så mange kloke ting på en forståelig og humoristisk måte for meg. Kanskje synes du også denne er inspirerende:

Wheel of Karma Versus Wheel of Harmony

Han sier at alt handler om å gi slipp på karma og tilgi, selv de som har gjort dårlige handlinger. Fordi de kommer også fra et sted som gjør at de er på den måten de er. Det betyr ikke at deres handlinger er gode eller noe vi skal akseptere, men det hjelper ikke oss å gå rundt å være hevngjerrige, det går bare ut over oss selv, det stagnerer oss. 

Så å gi slipp hver eneste dag er en praksis jeg er tro mot, det hjelper meg å gå videre og ha det bra i livet. 

Hva har dette med tillit å gjøre?

I det store norske leksikon står det blant annet:

  • Den franske sosiologen Laurent Thévenot (f. 1949) beskrev vekslingen mellom tillit og tvil som grunnleggende for all menneskelig handling, både personlig, sosialt og kulturelt. Perspektivet åpner for å forstå tillit som del av en dynamisk prosess, som alltid balanseres mot tvil. Tillit representerer tro, selvsikkerhet eller en garanti, slik at individer kjenner at det er verdifullt å fortsette en gitt handling, eller et gitt engasjement. Tvil på sin side inviterer til kritisk tenkning, og avsløring av illusjoner knyttet til en handling. Thévenots tenkning bidrar til å forklare at tillit i samfunnet er en levende og foranderlig størrelse, som konstant påvirkes av våre interaksjoner og de kontekster vi befinner oss i.

Yoga og meditasjon er gode måter å praktisere tillit og tilgivelse på, du retter fokuset til deg selv og øver på å balansere kropp og sinn, og håndtere utfordringer på en helt ny måte. 

En praksis med å tilgi og gi slipp betyr ikke at du ikke skal si ting som de er og late som at det ikke finnes problemer. Det betyr heller at du skal møte det som er og faktisk si det som det er. Det handler om å stå i din kraft og ta ansvar for livet ditt. 

I år bestemte jeg meg for å bli nomade; for tiden er jeg på Korfu og er i en prosess med å starte opp senter her nede, et senter for fellesskap som kalles Holipa, som betyr Helping, Holiday, Incoming Producing Activity. Det handler om å skape det livet vi ønsker å leve, den nye måten å leve på. Følg oss gjerne på youtube, instagram og facebook hvor vi har begynt å dele reality fra prosessen! 

Selvutvikling - tull eller viktig!?
Å våge å være sårbar- Veien til indre frihet

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for å komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling

Følg meg på andre kanaler

Jeg er med i fellesskap der jeg deler fra min reise i livet.

Min indre og ytre reise

Jeg blogger også på Iisacom.no Klikk på bildet for å komme dit.