Selvutvikling - tull eller viktig!?

photo-1455849318743-b2233052fcff

Hva er selvutvikling for deg?

For meg er det å utvikle meg som menneske og det er noe jeg gjør hver eneste dag.

Jeg tror og mener at vi er ment for noe mer enn å gå i det samme sporet som vi alltid har gjort. Vi mennesker skal være i flyt og utvikling. Vi skal ikke stagnere, da skaper vi uhelse og sykdom. Når vi selvutvikler oss bevisst kan vi raskere komme dit vi egentlig ønsker å være.

Hva tenker du om det?

Det handler om å våge å feile, gå ut av komfortsonen og miste fotfestet, det er da vi lever. Hvis vi alltid holder oss innenfor det komfortable og frykt hindrer oss i å ekspandere som menneske, da er det tungt å utvikle seg, da holder vi oss heller tilbake. 

Jeg mener vi trenger å kjenne på "passion" i livet og engasjement, jeg ønsker å være engasjert i det jeg gjør, hvis ikke mister jeg helt energien. Hvis du er i en gruppe som skal skape noe sammen, og det bare er en person som er engasjert, da vil også den person slutte å være engasjert tilslutt fordi, gruppen ikke jobber mot et felles mål.

Da har vi 2 valg (sikkert flere 😅):

  • fortsette å stå på og prøve å inspirere de andre til å bli engasjerte med å selv være det, til du blir utslitt, fantastisk hvis du klarer det!
  • gå videre, avslutte det som ikke gir deg glede lenger, og fokuser på det som løfter deg. Ha mennesker som også er engasjerte rundt deg. Det er ikke alltid vi skal være den som hjelper  andre, hvis det tapper oss for energi.

Hva har dette med selvutvikling å gjøre? Jo, vi lytter til kroppen, men tar også et valg om å endre på noe som ikke fungerer. Da trenger vi å starte med oss selv. 

Jeg synes denne artikkelen sier mye mer om dette og beskriver godt hva selvutvikling er som jeg synes er veldig fin, her er et lite utdrag fra den først:

"Man må våge å miste fotfestet, for ikke å miste seg selv, skriver Søren Kierkegaard. Sitatet sier noe viktig om endringsprosesser. Som psykolog og psykoterapeut møter jeg daglig mennesker som ønsker å skape forandring, og det har lært meg at endringsprosesser er vanskelige. Kanskje tenker man at terapi og psykologisk selvutvikling handler om å få det stadig bedre, men det er bare delvis sant. I selvutvikling forsøker man å opparbeide seg en form for ”mental styrke”. Mental styrke handler ikke om å være hard og tøff, men om å våge og føle mer. Selvutvikling handler om å skape mer rom i seg selv, slik at man kan håndtere sitt indre liv, mellommenneskelige situasjoner og tilværelsens utfordringer på en mer fleksibel måte. Jeg pleier å si at vellykket selvutvikling innebærer mer sorg og mer glede. Det gjør oss i stand til å føle mer, og det gjør oss i stand til å håndtere følelser på en mer konstruktiv måte."

Sitat fra SinnSyn, webpsykologen.no.

Les hele artikkelen ved å klikke på lenken under her om du er, eller kanskje ble mer interessert i selvutvikling nå:

Dette bør du vite om selvutvikling

Ryggprogram med dokumentert virkning
Tillit - gi slipp på kontrollen!

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for å komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling

Følg meg på andre kanaler

Jeg er med i fellesskap der jeg deler fra min reise i livet.

Min indre og ytre reise

Jeg blogger også på Iisacom.no Klikk på bildet for å komme dit.