Å bevare roen

photo-1500291161618-747dee2ab16c

Trenger du  mindre stress i livet ditt og mer balanse? 

I april gjør vi yoga for milt - og mage meridianene i Hjerterommet medlemsportal. Alle meridianene i kroppen henger sammen og styrer og påvirker hverandre, og de er koblet til de 5 elementene jord,metall, vann, tre, ild og luft. Milt og mage er jord element.

Jord er overgangen mellom årstidene. Dette er den orientalske energitenkningen.

Når er vi har en balansert mage meridian så har du en god fordøyelse, og en balansert milt meridian sørger for at du er sentrert og jordet. Da er du glad og fornøyd med deg selv og det du gjør. 

Alle former for mat allergi er tegn på ubalanse i milt meridianen, mennesker som står mye på jobben (frisør, massør osv får ofte problemer med milten. 

Fysiske problemer er oppstøt, gass, forstoppelse, diaré og forskjellige fordøyelsesproblemer. Tunghet i kroppen under menstruasjon og alle typer mensproblemer, prostataproblemer, brokk, skjoldbruskkjertelproblemer og mye mer kan være symptomer på ubalanse. 

Psykisk handler det om å ikke ville vite, å ikke kunne løfte seg selv, å ikke vite hvem man egentlig er eller hva man vil - en mild form for depresjon. Kortidsminnet fungerer ikke som det skal.

I dag vil jeg dele en oppskrift på en drikk som kan hjelpe deg koble deg mer til jorden. Den renser lever, nyrer og tarm, og hjelper deg med å gjenopprette den harmoniske forbindelsen til moder jord. Denne oppskriften kom til meg når jeg selv følte at dette trenger jeg akkurat nå, koble meg mer til moder jord.

Kobleren:

3 gulrøtter 🥕

1 rødbete

1 sitron 🍋

1 agurk 🥒

1 rød chili 🌶️

1 selleristang 

Ønsket mengde med frisk hel ingefær

Hvitløk om ønskelig og etter smak

Frisk persille, etter smak


Skrell gulrøttene, rødbeten, sitronen og agurken. Fjern stilk og frø fra chilien og skjær selleristanga i biter. Blend alt i en blender med ønsket mengde kaldt vann.

Jeg anbefaler at den drikkes når den er romtemperert, fordi kroppen bruker veldig mye energi på å varme opp kalde drikker.

Nyt 💕

Ps. Husk at vi alltid går litt inn og ut av balanse, og at det er helt normalt. Ikke vær så hard mot deg selv, men lytt til kroppen og du vil vite hva du trenger akkurat nå.

Hanne

hanneholan.nokobleren

De små tingene som styrer livet ditt

2 kommentarer

Grete Holan
 

Takk! Denne vil jeg prøve❤️

Les mer...
Les mindre
Hanne Holan
Admin
 

@Grete Holan så bra 🩷

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for å komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling

Følg meg på andre kanaler

Jeg er med i fellesskap der jeg deler fra min reise i livet.

Min indre og ytre reise

Jeg blogger også på Iisacom.no Klikk på bildet for å komme dit.