Fra tvil til tro 🌟 – reisen til dĂ„p i havet pĂ„ Korfu 🌊🙏

IMG_4099

Fra et liv uten tro til dĂ„p pĂ„ Korfu 🌿✹ – Min spirituelle reise

Jeg vokste opp uten noen tro pĂ„ Gud. Religion fĂžltes alltid som noe strengt, en samling regler og dogmer som ikke resonnerte med meg. Jeg var ikke dĂžpt og hadde ofte dĂžmmende tanker om Gud, fordi jeg assosierte Gud med religionens stive rammer. Det var fĂžrst gjennom min spirituelle reise med yoga đŸ§˜â€â™€ïž at jeg begynte Ă„ Ă„pne opp for en dypere forbindelse, ikke til en religion, men til Gud selv 🙏.

Gjennom yoga og meditasjon lĂŠrte jeg Ă„ lytte til det indre. I denne prosessen begynte jeg Ă„ kjenne en nĂŠrhet til noe stĂžrre, noe personlig, som ledet meg til troen pĂ„ Gud, ikke som en abstrakt kraft, men som en treenighet – Gud, den Hellige Ånd, og Jesus 🌟. Jeg oppdaget at Gud ikke er en fjern skikkelse, men noen vi kan ha et personlig forhold til. Jesus, som en del av denne treenigheten, representerer den kjĂŠrligheten og nĂŠrheten vi kan sĂžke i vĂ„r tro ❀.

Tanken om dÄp

I begynnelsen av 2024 leste jeg boken MĂ„lrettet liv, som jeg ogsĂ„ snakket om sammen med andre som leste den 📖. Fra den boken tok jeg med meg det som talte til meg, og forkastet resten. Det var etter denne lesningen at tanken om dĂ„p begynte Ă„ dukke opp. Jeg vurderte en drop-in-dĂ„p i Oslo, men jeg fant ikke noe tidspunkt som passet og la det pĂ„ is. Da jeg kom til Korfu og hĂžrte om baptismen gjennom min venninne Iisa som ogsĂ„ skal dĂžpes, falt brikkene pĂ„ plass. Å bli dĂžpt i havet 🌊, en dĂ„psform som innebĂŠrer neddykking i vann og oppstandelse, ga mening for meg ✹.

Baptismen skiller seg fra andre dĂ„pstradisjoner ved sitt fokus pĂ„ «troende dĂ„p», ogsĂ„ kjent som voksendĂ„p. Her bekjenner man sin tro som et personlig valg, og selve dĂ„pshandlingen symboliserer en begravelse av det gamle livet og en oppstandelse til et nytt, som beskrevet i Romerbrevet 6:3-12 📜. Denne symbolikken resonnerer dypt med meg, da jeg ser pĂ„ det som en fysisk manifestasjon av min egen spirituelle reise 🌿.

En liberal tilnĂŠrming til troen

Jeg Ăžnsker Ă„ inkludere litt historie om katolisismen og anglikanismen 📜, siden kirken jeg dĂžpes fra er anglikansk. Det betyr imidlertid ikke at jeg dĂžpes inn i noen religion, men jeg ser verdien i Ă„ forstĂ„ den konteksten kirken kommer fra. Den anglikanske kirken har en mer liberal tilnĂŠrming til troen sammenlignet med katolisismen, som er kjent for sine strenge hierarkiske strukturer og tradisjoner ✝. Anglikanismen oppsto som en reformasjon og legger vekt pĂ„ individets frihet til Ă„ tolke troen og Skriften pĂ„ en personlig mĂ„te 🌟.

Det som tiltaler meg med akkurat denne kirken pĂ„ Korfu, er at de deler min forstĂ„else av at Gud og religioner ikke er det samme 💡. Religioner er menneskeskapte systemer med regler og dogmer, mens Gud er en ren, universell kraft som gĂ„r utover slike rammer 🌿. For meg handler troen om en direkte og personlig relasjon til Gud, Den Hellige Ånd, og Jesus – fri fra religionens begrensninger 🙏. Dette synet er noe Holy Trinity Church ogsĂ„ verdsetter, noe som gjĂžr det enda mer meningsfullt for meg Ă„ bli dĂžpt nettopp her. SĂ„ det betyr at selv om jeg tror pĂ„ Gud og velger Ă„ dĂžpe meg, sĂ„ verken tror jeg eller tilhĂžrer jeg noen religion.

Forskjellen mellom katolisisme og anglikanisme

For mange er katolisismen den mest kjente grenen av kristendommen, kjent for sitt hierarki, sine sakramenter, og sterke vekt pĂ„ tradisjoner ✝. Paven stĂ„r som den Ăžverste lederen, og kirken legger vekt pĂ„ helgener og et komplekst system av ritualer. Anglikanismen, derimot, er mer fleksibel og gir rom for personlig tolkning av troen. Den oppsto pĂ„ 1500-tallet som en reformasjon av katolisismen og legger mindre vekt pĂ„ hierarki, og mer pĂ„ individets forhold til Gud, Den Hellige Ånd, og Jesus ✹.

I anglikanismen er Bibelen sentral 📖, men den leses ofte med et mer moderne perspektiv, noe som gir rom for flere tolkninger. Dette gjĂžr at jeg finner en dyp mening i denne tradisjonen, ettersom den vektlegger det personlige forholdet til Gud. For meg er tro ikke bundet av regler og ritualer, men en levende relasjon basert pĂ„ kjĂŠrlighet og tillit 💖.

Min dÄp i havet

Den 20. oktober 2024 dĂžpes jeg av den anglikanske kirken pĂ„ Korfu. Dette fĂžles som en dyp, spirituell opplevelse som bekrefter min tro. Å bli dĂžpt i havet, som symboliserer Jesu dĂžd og oppstandelse ✝, er for meg en fysisk handling som representerer min reise fra tvil til tro đŸ’«. Det markerer begynnelsen pĂ„ et nytt kapittel, fylt med frihet og nĂŠrhet til Gud 🌟.

DĂ„pen, med neddykking i vann og oppstandelse, er en kraftfull bekreftelse pĂ„ min tro og mitt forhold til Gud, den Hellige Ånd, og Jesus. Det er en pĂ„minnelse om at troen ikke handler om strenge regler, men om en dyp, personlig relasjon til Gud – en relasjon som jeg nĂ„ har funnet veien til 🙏.

MorgenbĂžnn i Holy Trinity Church

Da jeg kom til Korfu, begynte jeg Ă„ delta pĂ„ morgenbĂžnn hver fredag i Holy Trinity Church, ledet av Jules, som er kapellan 🌿. Dette anglikanske kapellanskapet, som er en del av Church of England, Ăžnsker mennesker fra alle kirkesamfunn velkommen. MorgenbĂžnnen er en vakker opplevelse fylt med musikk og worship-sanger đŸŽ¶, hvor alle kan dele det som ligger pĂ„ hjertet. Det fĂžles som Ă„ vĂŠre i en trygg delesirkel, og denne atmosfĂŠren har gitt meg muligheten til Ă„ vokse i troen 🙏.

Jules oppfordret meg til Ă„ tolke Bibelen ut fra den tiden vi lever i nĂ„, noe som ga enorm mening for meg 💡. Tidligere var det de gamle fortellingene og reglene som skapte stor motstand hos meg, da de ikke resonnerte med dagens virkelighet. Med denne nye forstĂ„elsen kunne jeg Ă„pne meg for Bibelens budskap pĂ„ en mĂ„te som fĂžltes relevant og levende 📖.

Denne reisen, fra Ă„ vĂŠre skeptisk til troen, til Ă„ finne en dyp forbindelse til Gud, har vĂŠrt livsforvandlende đŸ’«. NĂ„ stĂ„r jeg pĂ„ terskelen til en ny begynnelse, med dĂ„pen som en bekreftelse pĂ„ min tro og mitt forhold til Gud – fri fra religionens begrensninger og fylt med kjĂŠrlighet og tillit til treenigheten 💖.

IMG_4092  IMG_4089  IMG_4088 


En spesiell forbindelse til Kapellan Jules og Holy Trinity Church

En annen viktig del av denne reisen er mĂžtet med Kapellan Jules Wilson, som virkelig tiltaler meg med mĂ„ten han snakker pĂ„ ✹. Han formidler troen pĂ„ en autentisk og Ă„pen mĂ„te som gjĂžr at det fĂžles naturlig Ă„ stille spĂžrsmĂ„l og utforske min egen forstĂ„else av Gud. Jules er en svĂŠrt inkluderende person, og jeg fĂžler meg heldig som har mĂžtt bĂ„de han, hans kone, og de andre flotte menneskene som ofte er i kapellet og Logos KafĂ© ☕.

Noen fredager mĂžtes vi i kapellet til morgenbĂžnn, mens andre ganger samles vi i kirkens kafĂ©, Cafe Logos, hvor vi ogsĂ„ fĂ„r servert kaffe etter bĂžnnen ☕. Det er en helt spesiell atmosfĂŠre der, med et musikalsk miljĂž som tiltrekker seg bĂ„de lyttere og de som vil spille eller synge med đŸŽ¶. Kirken har sitt eget band som ofte Ăžver, og det er alltid en Ă„pen invitasjon til Ă„ delta om man Ăžnsker đŸŽ€. Jeg kan virkelig anbefale et besĂžk til Holy Trinity Church om du er pĂ„ Korfu. Uansett om du er troende eller bare nysgjerrig, er alle velkomne 🙌.

Her er lenke til nettsiden deres: 

https://holytrinitycorfu.bravesites.com/logos-cafe

En av de mest spesielle tingene ved Jules er at han Ăžnsket Ă„ dĂžpe oss i havet 🌊. I dag, etter gudstjenesten, skal vi ha en egen seremoni i kirken fĂžr vi drar ned til havet i Korfu Town for dĂ„pen. Dette markerer et nytt kapittel i livet mitt, og det fĂžles helt riktig Ă„ dele denne store opplevelsen med dere gjennom denne bloggen.

Noe jeg er veldig takknemlig for er at jeg skal bli dĂžpt samtidig med Iisa, min mentor, samarbeidspartner, og nĂ„ en nĂŠr venninne og "sister". 💖✹ Det var Iisa som introduserte meg til kirken pĂ„ Korfu, og hennes stĂžtte har vĂŠrt viktig i min spirituelle utvikling. đŸ™ŒđŸŒ Jeg ser frem til Ă„ feire dette nye kapittelet i livene vĂ„re sammen! đŸŒŠđŸ™đŸŒ

IMG_4100

I tro og kjĂŠrlighet,
Hanne ❀



Fra Korfu til Korsfjorden đŸ‡ŹđŸ‡·â˜€ïžđŸ‡łđŸ‡Ž

5 kommentarer

Tove HeggĂž
 

Fantastisk Ă„ lese, nĂ„ ble jeg gladđŸ„° Masse lykke til videre❀

Les mer...
Les mindre
Hanne Holan
Admin
 

Hei Tove! Tusen takk, sĂ„ hyggelig đŸ©·đŸ™

Les mer...
Les mindre
  Avbryt
SynnĂžve Brenna
 

Wow đŸ„°â€ïžÂ 

Litt slik eg ser pĂ„ Gud eller Jesus og eg har da ogsĂ„ daglig kontakt med Gud hver dag og ber ogsĂ„, men er ikkje i nokon menighet, bortsett fra att e fortsatt stĂ„r i statskirka som gjort siden eg som liten blei dĂžpt da. Men eg syns ogsĂ„ det har vĂŠrt og er alt for mye regler og greier blant disse menighetene. Å dĂžmming ikkje minst. Du skal og mĂ„ ikkje gjĂžre slik eller det og spesielt yoga har dem kristne e har vĂŠrt i kontakt med sagt er rett og slett synd og farlig mm. SĂ„ eg slutta ei stund med medi yoga for eg blei skremt og trudde pĂ„ dem. 

Takk for att du delte og masse lykke til ❀

Les mer...
Les mindre
Hanne Holan
Admin
 

Hei SynnĂžve! Tusen takk for at du deler đŸ©·đŸ™

Les mer...
Les mindre
  Avbryt
Sivi
 

Til lykke med dĂ„penâ€ïžĂžnsker deg alt godt❀

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar

Klar for en ukentlig praksis med pust og yoga?

Start i dag!

Klikk her for Ă„ komme i gang

Klar for eteriske oljer fra doterra?

Start i dag!

Min anbefaling
Vil du jobbe med meg?
Er du klar for Ă„ ta det fĂžrste steget mot en mer fleksibel og potensielt lukrativ karriere?

Kontakt meg for Ä lÊre mer om hvordan du kan bli med i vÄrt team og begynne din reise i network marketing!

Ta kontakt pÄ post@hanneholan.no om du Þnsker en uforpliktet samtale.
photo-1591228128578-a2723fa3ed9c